Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdysi nadějné Svobodné rozložili pubertální ultraliberálové. Vyhnali i zakladatele Macha.

Do Svobodných jsem vstupoval jako do pravicové, euroskeptické a vlastenecké strany. Do strany, jejíž program není postaven na líbivých heslech. Do strany, která sama nastolovala celospolečenská témata, jako např. odchod ČR z EU.

Nebo představila rozsáhlý seznam zbytečných úřadů, díky jejichž zrušení by se mohla radikálně snížit daňová zátěž. Nebála se nastolit otázku privatizace veřejnoprávních médií. Poukazovala na nesmyslnost evropských směrnic v době, kdy se zákaz žárovek považoval za poplašnou zprávu.

V té době nám vyjadřovaly podporu uznávané osobnosti, jako např. Václav Klaus, Miroslav Ševčík, Pavel Kohout, Miroslav Macek. A i Jaromír Soukup si o nás kdysi myslel, že porazíme chřadnoucí ODS. Tak jsme pilně pracovali, pořádali besedy, tiskli letáky, až byla naše práce korunována úspěchem a my získali mandát v europarlamentu.

Ačkoliv byl v televizních debatách Petr Mach vždycky kultivovaný, věcný a neagresivní, tak svými argumentačními schopnostmi dokázal své oponenty zadupat hluboko do země. V jedné televizní debatě z jeho argumentů dostal hysterický záchvat vzteku i sám kníže Schwarzenberg (ke shléznutí ZDE).

Dnes bohužel strana směřuje k zániku

Je mi to moc líto, ale dneska společně s desítkami, možná i stovkami spolustraníků ukončujeme členství ve Svobodných. Zítra bude i poslední den ve straně pro zakladatele Petra Macha, který už stejně jako my není ochoten ze sebe dělat užitečného idiota pro partu mladých anarchistů. Přitom bez Petra Macha by byla celá řada členů, kteří jsou dnes zastupiteli nebo asistenti europoslance, jen "exkrementy u silnice". O to nechutněji působí vzkaz drzé členky z Hodonína, která Petra Macha vyzvala k vrácení peněz, jež do něj "strana investovala". Celé tvrzení ZDE.

Ideová vyprázdněnost dříve postihla ODS, teď už i Svobodné

Postupně začali ve straně získávat vliv odpůrci czexitu a zastánci migrace. Protože podle nich si zřejmě lidé mohou svobodně chodit po zeměkouli kam se jim zlíbí. A kdo to zpochybňuje, tak přeci není svobodný. Začalo obrovské utrácení peněz za různé nesmyslné marketingové studie, které měly mapovat, jak nás lidé vnímají. Z těch pochybných průzkumů také například vyšlo, že máme přestat prosazovat tzv. CZEXIT. Tak se i stalo a naší vlajkovou loď nám ukradl Tomio Okamura. Strana se postupně začala vyhýbat závažným tématům, protože místopředsedové strany měli panickou hrůzu z toho, že bychom tím získali Okamurovy voliče.

Místopředseda Smetka: kdo nechce přijmout sirotky, je "zmrd"

Předsednictvo strany spolu s dalšími členy vydali souhlasné stanovisko s přijetím tzv. syrských sirotků. Ačkoliv se proti tomu stavěla velká část členské základny, místopředseda strany Radim Smetka (syn Petra Smetky z H-Systému) zašel ještě dál, když na Parlamentních listech nazval odpůrce sirotků "zmrdy". Fakt to ZDE napsal.

Místopředseda Zapletal by se složil na eutanazii pro Babiše

V jaké obrovské krizi se Svobodní nacházejí, ilustruje video ze hřbitova se vzkazem pro Andreje Babiše od místopředsedy Zapletala. Pustit si ho můžete ZDE. Skoro bych se klonil ke konspirační teorii, že tohle video si zaplatil sám Babiš. Pozadu nezůstal ani předseda Pajonk, který také cítil potřebu natočit videovzkaz pro Babiše (ke shlédnutí ZDE).

Politická korektnost absurdních rozměrů

Osypky mi naskakují, když si vzpomenu na přípravu ke sněmovním volbám v roce 2017. Jakožto předseda liberecké krajské organizace jsem musel těsně před volbami čelit shození kandidátky ústředním výborem strany z úplně absurdích důvodů. Např. kvůli nevinné fotografii našeho krajského místopředsedy u rozhledny v Jizerských horách, kdy na pozadí byl vidět pruský kříž. Další kandidát se zase "provinil" lajknutím stránky Daniela Landy. 

Nechutný smysl pro humor některých členů

Asi jsem moc přecitlivělý, ale dělat si legraci z dětí trpících leukémií mi nepřijde v pořádku (odkaz ZDE). Tím spíš, když se takto baví placený funkcionář strany, který byl nepochopitelně pověřen správou webu a diskusního fóra do doby, než vedení strany rozhodlo o jeho zrušení. Ani členové druhého nejvyššího orgánu strany nezůstávají pozadu. Názorné ukázky ZDE a ZDE.

Zanikající Svobodné nahradí nová strana

Během dneška a zítřka odejde od Svobodných minimálně třetina členské základy. Nespokojení členové a bývalí příznivci se v tuto chvíli sdružují ve skupině "Požadujeme vznik pravicové strany vedené osobou formátu VKML", kde se shromažďují připomínky a podněty k založení nové strany. Úplně ideální by bylo, kdyby vznik nové strany zaštítil ten či onen Václav Klaus. Tím by došlo k téměř okamžitému sjednocení dnes již tolik rozdrobené pravicové scény.

Autor: Jindřich Hradecký | středa 30.1.2019 23:33 | karma článku: 41,92 | přečteno: 3795x
  • Další články autora

Jindřich Hradecký

Řekněme paní Pekarová, je to milá holka, všechno. Ale ona už třetí zimu topí na 22 stupňů.

A další, ne 22, ale 24 stupňů mají ve svých kvartýrech, pánové Jurečkové, Síkelové a jiní každou zimu. Ti se na protest proti Putinovým energiím nezřekli dodávek. Ale jiným raděj svetry.

10.9.2022 v 22:34 | Karma: 40,81 | Přečteno: 2104x | Diskuse| Politika

Jindřich Hradecký

Zákon o minimálním podílu prodeje českých potravin je stejně hloupý jako genderové kvóty.

Po zákazu prodeje o svátcích a boji proti domnělé dvojí kvalitě si populisté našli nové téma. Potravinovou soběstačnost, k jejímuž dosažení má pomoci stanovení minimálního podílu českých potravin v obchodech.

26.6.2020 v 13:41 | Karma: 24,71 | Přečteno: 616x | Diskuse| Politika

Jindřich Hradecký

Cena bydlení roste nejen kvůli EU, ale i kvůli zlenivělé, věčně do mobilu čučící mládeži

Už mě vytáčí to neustálé brblání o nedostupnosti bydlení. Tu kvůli spekulantům, tu kvůli Airbnb, tu kvůli obcím, že nestavějí startovací byty. Hlavní příčiny drahého bydlení jsou ale jen 4: EU, ČNB, socialisté a zlenivělá mládež.

5.1.2020 v 13:14 | Karma: 41,77 | Přečteno: 3672x | Diskuse| Politika

Jindřich Hradecký

Televizní noviny 2021

UPOZORNĚNÍ: Následující text není návodem pro politiky. Obávám se však, že realita roku 2021 bude ještě o mnoho bizarnější...

1.1.2020 v 16:08 | Karma: 43,07 | Přečteno: 4105x | Diskuse| Politika

Jindřich Hradecký

Řekněme pan Hrušínský, je to milej kluk, všechno. Ale on už 5 let po sobě dostává dotace.

A další, ne milióny, desítky milionů z veřejných peněz berou, pánové Svěrákové, Hřebejkové a jiní každý rok. Ti náhodou neprotestují, že to jsou peníze i od daňových poplatníků, kteří se raději podívají na film od Zdeňka Trošky.

11.1.2019 v 23:31 | Karma: 46,38 | Přečteno: 7751x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2844x
V ekonomických otázkách jsem liberál a kapitalista, v ostatních oblastech jsem konzervativní. Jsem odpůrcem pražské kavárny a nestydím se za to, že se mi líbí filmy Zdeňka Trošky nebo písničky Karla Gotta.

Mezi moje politické idoly patří např. docent Miroslav Ševčík, Václav Klaus st., Milan Knížák nebo Markéta Šichtařová.

Seznam rubrik