Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem presvedcen o usporach v organizacich statu. Mnoho ministerstva nemusi existovat vubec. Ministerstvo zemedelstvi muze nahradit 'zemedelska komora' a prumyslu 'prumyslova komora'. Obe tyto komory existuji jiz dnes a bez velke podpory statu. Statni policie se vsemi odvetvimi muze prejit pod ministersto spravedlnosti. (zde je nazev skreslujici, generalni prokurator je lepsi), aby se zlepsila kooperace. Tim muzeme zrusit vnitro. Kdybychom predaly rozdelovani penez Snemovne a Senatu, ministerstvo financi se muze zmensit na polovinu. Povinost by melo jen ve vybirani dani, celni politiku a financni kontrolu podniku se statni ucasti.

Toto je jen mala ukazka. Takova uprava neni mim vymyslem. Znam tento system osobne v jinych zemich, proto jej predkladam i vam, diskutujicim.

0 0
možnosti

Ještě bych doplnil, že ČR je členem 470 mezinárodních organizací, ve kterých platíme jenom za členství 3,5 miliardy za rok.

Nemají se dávat odkazy, ale snad když je to na článek v idnes, nebude to vadit:

http://zpravy.idnes.cz/cesko-a-clenstvi-v-mezinarodnich-organizacich-f4i-/domaci.aspx?c=A170331_204615_domaci_ekl

2 0
možnosti

Že jste si vybral na mušku zrovna průhonický park a zámek - dar hraběte Sylva Tarroucy prvorepublikovému Československu :-/. Špičkové pracoviště ve šlechtění rododendronů s dendrologickou zahradou a výstavními plochami, základnu Botanického ústavu ČSAV. Nebudu vám podsouvat zlý úmysl, že by majetek chtěl někdo zprivatizovat. Já každému členu Svobodných říkám jasně, že pokud chtějí zrušit minimální mzdu ( a ještě jsou tak hloupí, že ani neumí vysvětlit negativní daň, kterou mají v programu ), jsou pro mě nevolitelní.

Omlouvám se, další body jsem už ani nečetl. Útok na průhonický areál byl pro mne zásah na komoru.

0 1
možnosti

Ještě dodám, např. takovýto projekt už z principu žádná soukromá osoba platit nemůže

Projekt výzkumu a vývoje NAKI DF12P01OVV001

Ochrana a péče o historickou kulturní krajinu

prostřednictvím institutu krajinných památkových zón

Doba řešení: 1. 3. 2012–31. 12. 2015

Řešitelská pracoviště:

Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Průhonice, v. v. i.

NPÚ, Mendelova univerzita, stavební fakulta

0 0
možnosti

Zajedte si do Pruhonic, zaplatte vstupne a poptejte se tam co zkoumaji a z ceho jsou financovani. Pokud vim, tak ty jejich patenty zu neschlamstne stat, ale jdou stejne jako to vstupne na jejich Konto.

0 0
možnosti

To by mně zajímalo, jestli někdo z karmovačů zná třeba výsledky a uplatnění výzkumu v praxi zmiňovaného ústavu. (o autorovi, jakožto členovi strany populistů si iluze nedělám)

1 1
možnosti
Foto

Pokud si myslíte, že je to důležité, tak to není zapotřebí dotovat.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby se v první vlně zrušila polovina, tak by to nikdo nepoznal a ušetřilo by se peněz, jéje.... ušetřilo?? Nebo rozkradlo jiným způsobem?

Každopádně rušit a rušit.

5 0
možnosti

14.zrušme Svobodné

1 5
možnosti

Na které z černých děr vyjmenovaných v článku jste existenčně závislý?

1 0
možnosti

Výzkumný ústav pro okrasné zahradnictví nepovažuji za tak velikánskou zbytečnost jako některé jiné instituce nebo neziskové organizace.

Okrasné zahradnictví je něco, co kvůli mně by tady nemuselo být vůbec (mám raději nefalšovanou přírodu než umělou přírodní krásu), ale je to obor, který tady je již tisíce let, a tudíž jiným lidem určitě něco dává a říká. Takže ve srovnání s různými politologickými obory, se sociology, s neziskovkami, které se babrají v ničem a berou za to peníze od státu, apod. budu raději dávat své daně na ten výzkumák okrasného zahradnictví.

A i kdyby nebyl přínosný (jako že si myslím, že určitý přínos mít bude), tak bude alespoň neškodný, což se o řadě jiných oborů říci nedá.

1 1
možnosti
Foto

Samotný výzkumný ústav ničemu a nikomu nebude vadit, pokud bude fungovat bez státních dotací.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS