Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle mne daleko nemravnější jsou místní poplatky ze psů.

Platit za psa velikosti povětší krysy na mém soukromém pozemku ,kdežto třeba za pumu,či krokodýla,nebo i kočku nic mi přijde jako hnus.

Daň ze psů je totiž středověká daň z přepychu ,kterou se šlechta snažila plebs omezit v chování dravců a psů,nepostradatelných atributů elity.

0 0
možnosti

J64a44n 63R41á98ž

2. 1. 2018 18:24

Daň z majetku je jednou ze spravedlivých daní, která je zavedena ve většině států světa. Ale její výši by neměl stanovit stát, ale nechat to ve výhradní pravomoci obcím. Tedy aby mohly obce stanovit i nulovou sazbu této daně.

To spíše je potřeba vyvolat tlak na zrušení daně z nabytí nemovitosti, což je naprostá pitomost.

1 1
možnosti
Foto

V čem je prosím spravedlivá? V tom, že jsem nucen každý rok platit daň z již několikrát zdaněného majetku? V tom, že trestá ty, co něco mají?

1 1
možnosti
Foto

Problém všech daní je v tom, že vybírající instituce za ně neposkytují rovnocenné služby. Když, tak jen někomu. Příklady z praxe si jistě najde každý ve svém okolí.

0 0
možnosti
Foto

Tak právě jsem si vyřídil placení daně z nemovitosti přes SIPO a vy mi ji chcete rušit?

0 0
možnosti

A z ceho by tedy mesto melo financovat udrzbu chodniku, silnic, verejneho osvetleni a dalsi.

Ted si predstavte, ze bydlite v Bavorsku ve vesnicce s jeste starou infrastrukturou a mistni zastupitelstvo odsouhlasi vybudovani nove silnice a chodniku. A protoze vas pozemek s tou silnici sousedi delkou cca 100m, prispejete na vybudovani te silnice a chodniku castkou 20 000 €.

3 1
možnosti

1. Která daň je spravedlivá? Která není příliš vysoká?

2. Ve výčtu opakovaného zdanění jste zapomněl na DPH.

3. Daň z koupi nemovitosti platí kupující až od roku 2014. Takže většina majitelů nemovitostí tuto daň neplatila (před rokem 2014 ji platil prodávající).

2 0
možnosti

Žádná není spravedlivá zejména proto, že je příliš vysoká. A vysoké daně býti musejí, protože osvícený stát s nimi nakládá tím nejefektivnějším způsobem, není-liž pravda? S DPH máte pravdu. Také kdysi bývala ve výši 5%. Daň z nabytí nemovitosti platí kupující od 1. 11. 2016. Tak že všichni majitelé nemovitosti při prodeji tuto daň platili. V současnosti ji platí kupující, což na nemorálnosti této daně nic nemění.

0 0
možnosti
Foto

Daň z nemovitostí je naopak velmi spravedlivá a je ekvivalentem inflace, která postihuje držitele peněz. Měla by být proto spíše zvýšena.

0 0
možnosti
Foto

Pochybuji, že by se některá obec tohoto příjmu bez náhrady vzdala, je totiž jeden z mála a ještě si ho může násobícím koeficientem zvýšit. Především, pro malé obce by to bylo likvidační, jejich "příděl" od státu totiž sotva stačí na režii toho, co musí ze zákona dělat. Souhlasím a vámi, že je to daň nemravná, ale v zájmu zachování chodu obcí, by tato daň, při svém zrušení, musela být nahrazena okamžitě jinou, říkejme jí třeba "Režijní".

1 0
možnosti
Foto

Na té dani nic nemravného není. Není jediný důvod proč by majitelé nemovitostí neměli obci přispět na údržbu infrastruktury díky níž je jejich nemovitost možné užívat.

3 1
možnosti
Foto

Faktem je, že k řádnému užívání, téměř kterékoliv nemovitosti potřebujete obecní služby. Zejména jsou to obecní komunikace a chodníky, ktré stojí peníze při vybudování a stojí peníze jejich údržba. Je zcela v pořádku když za tyto služby dostane obec prostřednictvím daní zaplaceno právě od těch majitelů těch nemovitostí.

PS. S tou složitostí daňového přiznání zrovna u této daně bych to nepřeháněl. Ta nemovitost se zpravidla z hlediska daňového v čase nemění a daňový poradce tak stačí maximálně při první platbě.

6 1
možnosti

Já jen že je třeba také platit za veřejné osvětlení, údržbu zeleně a mnoho dalších věcí, které náš život činí příjemnějším.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS