Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nebýt dotací, tak by se klub lepšolidí dostal na buben, takto jsou však dobře zaopatřeni. Doba, kdy umělci byli vlastenci a uměli vycítit potřeby lidí a jejich díla směřovala k boji proti všem nešvarům společnosti, zůstala minulostí. Teď je to jen honba za dotacemi, za které předkládají divákům jeden škvár za druhým a s tématy, která již dávno nejsou aktuální, ale pro ně asi výnosné, protože jsou dobře z EU ohodnocené.

9 0
možnosti

H74o68n74z30a 19V24a71c24e82k

12. 1. 2019 23:30

Teda klobouk dolů. A když si pročítám diskusi a vidím tu kritiku zprava i zleva,tak konstatuju,že se vám povedlo trefit pořádné hejno hus...

4 0
možnosti

Jsem pravicový a konzervativní, ale s Vámi bych si asi nerozuměl. A ty braky od Trošky - pro chvilkové zasmání, proč ne, ale na metál to není. Je to otázka vkusu a IQ.

2 1
možnosti

V USA ae točí jen filmy od Trošky?

1 0
možnosti

Dotace v ekonomice jsou stejné jako heroin v lidském organismu. Vyčerpávají zdroje, vytváří závislé struktury, oslabují imunitu (konkurenceschopnost). A to za cenu krátké iluze něčeho pozitivního, která se později vymstí i s úrokem. Proto se už v Evropě netočí filmy pro diváky, ale pro komise na festivalu.

7 0
možnosti

Které filmy konkrétně myslíte ?

0 2
možnosti
Foto

R^

Je hezké jak se v komentářích odhalují zarytí levičáci. :-)

1 2
možnosti
Foto

Poslyšte, když dumám nad tím, proč jste TOHLENCTO napsal, že VONI Vám žádnou dotaci nepřiklepli! ;-D

On ten tržní princip funguje dobře ve výrobě a tak, ale neviditelná ruka trhu udělala v kultuře pěknou paseku. Proto se divíme, proč na Vánoce lid sáhne po filmech, natočených za totáče. Víte proč? Tenkrát rozhodovalo to, kdo uměl a dokázal obejít cenzuru. Dnes rozhoduje to, kdo má strejčka s větším měšcem.

Ale na rozdíl od dob minulých bývali ti s měšcem současně i znalci umění a tudíž mecenáši. A podporovali jen ty dobré umělce. Dnešní s měšcem ..... viz Hrad.

1 0
možnosti

V USA, kde točí nejlepší filmy na světě, je "paseka", jo?

1 0
možnosti

:-).....Pane autore, jak je mým zvykem, vrátil jsem se, mrkl na karmu.......gratuluji. ZDravý rozum a logika vítězí! Naše republika má budoucnost.! !!!!!!

2 0
možnosti

Už za socialismu se diskutoval vztah - rum x kniha - proč není u obou stejná sazba daně, proč u kulturních statků dotace. Kulturu bez dotací nelze dělat ani za kapitalismu. Nejde jen o Hrušínského, ale i o kvalitní operu, balet aj. Nechá se to ale dělat lépe či hůře, nikdy nebudou ale všichni aktéři spokojeni.

3 0
možnosti

Vy prostě spatřujete hodnoty v odpadu typu Kameňák, či Babovřesky a jiní to vidí jinak. Toť vše.:-)

4 2
možnosti

Ať to vidí jinak, to je v pořádku. Ale za své.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS